05 Mei 2022

19.30u -
22.30u

Op de bank met Peter Adriaenssens

Congreszaal Medisch Centrum St. Jozef | , Abdijstraat 2, 3740 Munsterbilzen

Ik doe mee!

Vandaag leven we in een complexe wereld en niet iedereen heeft het even gemakkelijk om zijn weg te banen. Vooral voor jongeren is het een uitdaging om te timmeren aan die eigen weg. Het blijft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van samenleving en personen, om ervoor te zorgen voor die inclusieve samenleving waar het goed is om te leven, voor iedereen.

Samen met Peter Adriaenssens, professor Emeritus kinder- en jeugdpsychiatrie KULeuven, willen we samen zoeken hoe we vorm kunnen geven aan een zorgende samenleving waar kinderen en jongeren hun weg kunnen gaan in alle complexiteit, vooral op momenten dat het niet zo duidelijk meer is. Complexiteit hoeft helemaal niet negatief te zijn.

De avond is opgebouwd al volgt:

> inleiding door dr. Ann Pepermans, kinder- en jeugdpsychiater verbonden aan Medisch Centrum St.-Jozef te Munsterbilzen

> lezing door prof. Em. Peter Adriaenssens (ongeveer 1 uur)

> een ruim interactief moment met vragen en antwoorden.

Deze lezing is gratis, maar omwille van een beperking van het aantal aanwezigen is aanmelden verplicht.

Opgelet bij de aanmelding: bij "hoeveel personen breng je mee": enkel invullen met het aantal personen dat extra met jou meekomen, dus als je alleen komt hier niets invullen - totaal aantal plaatsen zijn echt beperkt).

!!!! Helaas is de lezing volzet, je kan je nog aanmelden; je komt dan op een wachtlijst, wij verwittigen je zodra er een plaats vrijkomt !!!! 


Bijkomend aan deze lezing en in de lijn met deze lezing, organiseren wij op zondag 1 mei om 13u30 een begeleid bezoek aan de Belevingstentoonstelling Zusters van St.-Jozef, gevolgd door een begeleid bezoek aan de parochiekerk van Munsterbilzen, met onder meer het boomstamgraf.

Hier meer over deze bijkomende activiteiten.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.