ons bilzen morgen

26 Juli 2018

ons bilzen morgen

#imagineBILZEN2020 => samen onderweg voor het Bilzen van morgen  

#imagineBILZEN2020 is de keuze van Groen Bilzen: een politiek project met aandacht voor wat mensen waardevol vinden, wat ondernemerschap mogelijk maakt, en wat belangrijk is voor natuur en milieu.

Het Bilzen van morgen zal menselijker, eerlijker en vooral gezonder zijn.


Groen Bilzen kiest om vanuit een nieuwe politieke cultuur het hart van het beleid te leggen bij de burger: dorpen, buurten, straten en pleinen staan centraal. Groen Bilzen kiest om mogelijkheden te creëren zodat burgers gestimuleerd worden om samen met anderen initiatieven te nemen voor de invulling van de eigen leefomgeving. Hierbij is één oplossing of één vorm niet langer de maatstaf voor een levendige en bloeiende buurt, maar elk dorp, elke buurt, elke straat en elk plein zal anders zijn. Het accent van het beleid ligt op lokaal&divers, een rijke verscheidenheid met enorme mogelijkheden.

Lees hier meer.


Om dit waar te maken zal de dialoog als verbinding centraal staat. Deze dialoog is gekenmerkt door een open houding waarbij wij samen de "ja, maar dat gaat toch niet" vervangen door een "en wat en wie hebben we nodig om dit mogelijk te maken?" De lokale diversiteit verbinden tot een rijkdom voor morgen.

Lees hier meer.


Tenslotte omvat heel deze aanpak een bijzondere kijk op de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Het is onze verantwoordelijkheid en en vooral onze wens dat ook deze kleine mensjes morgen, overmorgen en de dag erna nog een aardbol hebben waarop ze kunnen leven. We mogen de aarde niet op-gebruiken. Hierbij is het unieke: de wetenschap dat de natuur kan leven zonder de mens, maar de mens niet kan overleven zonder een rijke bio-diversiteit in de natuur. Zorgen voor de toekomst wil zeggen dat wij ons leven duurzaam inrichten.

Lees hier meer.


 

 

kind met verrekijker

De keuze voor dit Bilzen van morgen is geïnspireerd vanuit een sociaal-ecologische insteek. Het is een visie op de toekomst.

Meer lezen.