01 okt 2020 | 19:30

Op de sofa met Bleri Lleshi

Pabilolokalen | Jazz Bilzen plein | Bilzen 3740 | België | Kaart en routebeschrijving ›

De coronapariode bracht tegelijkertijd mooie en minder mooie kanten van de samenleving boven water. Enerzijds groeide er lokaal een sterke solidariteit en tegelijkertijd wisten we niet goed hoe we als samenleving voor mekaar moesten zorgen, zeker niet in de zorgcentra. Ondertussen kwamen ook grote tegenstellingen bovendrijven. Hierbij was racisme nooit ver weg.

Omdat wij ook lokaal samen willen kijken naar nieuwe mogelijkheden in onze buurt is deze "op de sofa met Bleri" een uitgelezen kans om het debat hierover open te trekken.

In 2014 stond Bleri Lleshi tot Knack-lijst met de 25 invloedrijkste autochtonen van België.

Als filosoof en columnist, als docent aan UCLL, als jeugdwerker en met zoveel andere maatschappelijk engagementen heeft Bleri een direct lijntje met wat er in de samenleving beweegt. Dat aanvoelen is dan ook het verhaal van zijn brief aan Vlaanderen, een  Vlaanderen dat de moeite waard is om in te investeren en zorg voor te dragen.

Tijdens deze "op de sofa met Bleri" gaat hij verder in op zijn boek als een uitnodiging om samen in gesprek te gaan over de dingen in onze samenleving die ons nauw aan het hart liggen.

 

Momenteel is het nog niet duidelijk hoe de toestand op 01/10/2020 zal zijn, daarom is inschrijven noodzakelijk zodat wij een coronaproofed avond kunnen garanderen.

Iedereen welkom - toegang gratis - het boek kan ter plaatse gekocht worden.

Schrijf je in

Kom je ook?

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›