01 Oktober 2020

19.30u -
22.30u

Op de sofa met Bleri Lleshi

Pabilolokalen | , Jazz Bilzen plein, 3740 Bilzen

Ik doe mee!

De coronapariode bracht tegelijkertijd mooie en minder mooie kanten van de samenleving boven water. Enerzijds groeide er lokaal een sterke solidariteit en tegelijkertijd wisten we niet goed hoe we als samenleving voor mekaar moesten zorgen, zeker niet in de zorgcentra. Ondertussen kwamen ook grote tegenstellingen bovendrijven. Hierbij was racisme nooit ver weg.

Omdat wij ook lokaal samen willen kijken naar nieuwe mogelijkheden in onze buurt is deze "op de sofa met Bleri" een uitgelezen kans om het debat hierover open te trekken.

In 2014 stond Bleri Lleshi tot Knack-lijst met de 25 invloedrijkste allochtonen van België.

Als filosoof en columnist, als docent aan UCLL, als jeugdwerker en met zoveel andere maatschappelijk engagementen heeft Bleri een direct lijntje met wat er in de samenleving beweegt. Dat aanvoelen is dan ook het verhaal van zijn brief aan Vlaanderen, een  Vlaanderen dat de moeite waard is om in te investeren en zorg voor te dragen.

Tijdens deze "op de sofa met Bleri" gaat hij verder in op zijn boek als een uitnodiging om samen in gesprek te gaan over de dingen in onze samenleving die ons nauw aan het hart liggen.

 

Omwille van COVID19 is het verplicht om het aantal aanwezingen in de zaal te beperken. daarom is inschrijven noodzakelijk zodat wij een coronaproofed avond kunnen garanderen.

Wij gaan proberen om de avond te lifestreamen. Als je interesse hiervoor hebt kan je hier een email sturen en wij bezorgen je de link.

Iedereen welkom - toegang gratis - het boek kan ter plaatse gekocht worden.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.