Elnoor, een sterke vrouwengroep

13 Juli 2018

Elnoor, een sterke vrouwengroep

Jaarlijks op 1 september reikt Groen Bilzen de groene pluim uit aan vrijwilligers die actief zijn rond het schoolgebeuren. Dit jaar kozen wij om de mensen die actief zijn in de huiswerkbegeleiding speciaal in beeld te brengen

Jaarlijks op 1 september reikt Groen Bilzen de groene pluim uit aan vrijwilligers die actief zijn rond het schoolgebeuren. Dit jaar kozen wij om de mensen die actief zijn in de huiswerkbegeleiding speciaal in beeld te brengen. Soms hebben kinderen niet de mogelijkheid om het huiswerk te maken, ze weten niet hoe eraan te beginnen, ze begrijpen de opdracht niet, ze vinden geen plaats om op hun eigen manier eraan te werken. Juist daarom is huiswerkbegeleiding belangrijkom ook die kinderen de kans te geven op een goede punt in school. Zo hoeven ze niet onder te doen voor de anderen die het wat eenvoudiger hebben. In Bilzen wordt vanuit de buurtwerking, met Sander en Andreas, heel sterk ingezet op die huiswerkbegeleiding. Proficiat!

Maar rond die professionele hulpverlening draait een sterke vrouwengroep, meer bepaald Elnoor. Zij brengen vrouwen samen om allerhande bezigheden te doen, zoals koken, naaiwerk, gewoon babbelen en dergelijk. Maar als moeders willen zij ook elk kind alle kansen geven en daarom zorgen zij ervoor dat ze de weg vinden naar die huiswerkbegeleiding. Daarom krijgen de dames van Elnoor dr groene pluim 2016!

Wij vinden dat jullie goed bezig zijn, en dat mag men weten!