Fietsleasing voor medewerkers

Fietsleasing voor medewerkers

Op initiatief van Johan Danen werd op de gemeenteraad van 2 februari 2020 de mogelijkheid gecreëerd voor stadsmedewerkers in de toekomst een fietsleasecontract af te sluiten.    

Het wordt vanaf 2021 mogelijk als lokale overheid om fietsleasecontracten aan te bieden aan eigen werknemers.

Groen Bilzen diende daarom een toegevoegd agendapunt in voor de komende gemeenteraad. Doelstelling is dat eigen medewerkers de kans krijgen om – net zoals dat bij privébedrijven het geval is – een up-to-date fiets te leasen.

"Bij dit voorstel wint iedereen. Het Bilzerse bestuur, de werknemers, de Bilzenaar én het milieu doen een goede zaak” lees je in het voorstel van Groen-fractieleider in de gemeenteraad Johan Danen.

Om het fietsen te stimuleren is er al jarenlang de fietsvergoeding, maar het fietsleasecontract geeft nog meer gebruiksgemak en comfort en zal dus meer medewerkers aanspreken.
In Vlaanderen is de gemiddelde woon-werkafstand gemiddeld 6,2km. Dit ligt in Bilzen allicht nog veel lager. Deze afstand is perfect haalbaar met de fiets en vaak nog sneller dan met de wagen of het openbaar vervoer. Voor de stad levert het heel veel voordelen op. Zo zijn fietsende werknemers gezonder, productiever en minder gestresseerd. Ook wordt de parkeerdruk verminderd.

Dit sluit ook goed aan bij de ambitie van Bilzen om de fietser te verwennen - meer en betere fietspaden en fietsstraten.
Naast alle voordelen voor de stad en de Bilzenaar is het uiteraard ook een enorm voordeel voor de werknemers. Weinig dingen zijn zo goed als naar het werk te fietsen. Zo kom je aan met een helderder hoofd en kan je ontstressen op je terugweg. Ondertussen beweeg je dagelijks waardoor je zowel mentaal als fysiek gezonder bent. En contente werknemers presteren beter, wat alle inwoners ten goede komt.

Kortweg: iedereen wint bij dit voorstel. De meerderheid heeft Johan Danen gevolgd in dit voorstel!

Lees hier het volledige voorstel.