04 okt 2018

Hilde Cox (17)

Armoede, een vernedering voor ons allemaal

leeftijd: 59 jaar jong
beroep: zorgkundige & vrijwilligster sociale sector
woonplaats: Munsterbilzen

en nog: alleenstaande mama - vroeger actief in de Chiro en (bestuurs)lid van JKAV-KAV-KVLV - passies: de toekomst (daarin ben ik van plan te leven, te delen, te geven en samen te overleven) en muziek

motto: Wees filosoof, maar te midden van al je filosofie; blijf vooral mens!

In de samenleving is armoede vaak herleidt tot een cijfer. Een cijfer dat de mens in die armoede en de daarbij behorende problemen geen gelaat geeft. Wanneer de samenleving geconfronteerd wordt met dat probleem, ontstaat de drang om iets aan dat probleem te gaan doen. Daarvoor wordt een structuur opgezet die middelen verzamelt, met de bedoeling om het sociaal probleem zo goed mogelijk aan te pakken.

In mijn omgeving ontmoet ik meer en meer mensen die het moeilijk hebben om in onze maatschappij mee te draaien. Mijn structuur bestaat erin om hen met hun eigen creativiteit, met hun eigen inbreng, gaven en talenten, iets te laten doen, iets te laten opbouwen. Op die manier maken wij ruimte zodat ze een bevestiging krijgen van hun eigenwaarde, hun mens zijn, en dat vanuit het besef dat armoede en ontbering een vernedering is voor ons allemaal.