Ilona Hermans

"Vorig schooljaar ben ik op een punt gekomen dat ik zelf wou kiezen om iets te maken van mijn toekomst. Niet langer gewoonweg verderdoen met waar ik mee bezig was, maar stappen zetten richting een toekomst die ikzelf echt wou. Met mijn 17 jaar ben ik nog jong. Ik heb nog niet veel gezien van wat de wereld te bieden heeft, maar ik weet nu al dat ik liever niet aan een bureau wil zitten, zeker niet de hele dag met cijfers bezig wil zijn. Nee, cijfers zijn mijn ding niet. Dat laat ik liever over aan mensen die met een ingebouwde rekenmachine in hun hoofd zijn geboren.

Ik wil graag de mensen rondom me gelukkig zien! Samen met anderen zorgen dat wij het samen goed hebben. Iets goed doen voor anderen, dat maakt me zelf ook gelukkig! Omdat ik dat belangrijk vind en daar ook mijn job van wil maken, heb ik gekozen om vanaf 1 september 2016 humane wetenschappen te gaan volgen.

‚ÄčIk zit nu in het vijfde jaar in het Heilig Graf te Bilzen. We hebben een toffe klas en dat doet deugd!

Tijdens de lessen hebben we het dikwijls over wat er in de wereld gebeurt. Het belangrijkste wat ik nu leer is dat het niet hoeft te zijn zoals het is, of zoals anderen zeggen dat het moet zijn. Wij kunnen zelf een eigen idee vormen over onze samenleving.
Ja! Dat is wat ik wil: samen zoeken en samen bouwen aan onze toekomst; een toekomst die wij waardevol vinden en waarin iedereen een plaats heeft.

Daar heb ik zin in! Daar kies ik voor! Heb jij ook dat gevoel?
Kom dan mee met mij werken aan onze gedeelde droom voor een warme samenleving."

Lees hier het verhaal van Ilona's fietsreis door het arme Bangladesh.