het verschil maken

03 Juni 2019

het verschil maken

Bilzen mag op 16 juni nog eens naar de stembus trekken en of u dit nu graag hebt of niet, het maakt wel degelijk een verschil als je een bewuste keuze maakt.


Ik mag jullie nu vertellen dat ik een nieuwe kandidaat ben voor Groen op plaats 7. Ik woon in het groene en rustige Schoonbeek in de Jonkherenbos, achter de kerk en gehuwd met Conny Digneffe. 

Beroepshalve ben ik als bouwkundig ingenieur werkzaam bij Sweco, het grootste studiebureau van Europa en met een duidelijke kijk op mens en maatschappij gekaderd in de huidige klimaatproblematiek.

In tegenstelling tot wat mijn opleiding op het eerste zicht doet vermoeden ben ik 25 jaar teamleider geweest voor water- en milieuprojecten over gans Vlaanderen en Brussel. Hier heb ik mogen ervaren dat harde maatregelen wel degelijk vruchten afwerpen in het voordeel van onze omgeving, maar dit niet kan zonder ook zelf de juiste inzet en mentaliteit te tonen.

De link naar een lokaal engagement was dan ook gauw gemaakt. In Bilzen kennen de mensen mij dan ook al sinds lang als lid van de milieuraad en de toerismeraad waar we proberen te wegen op het beleid. Ik ben iemand die zich ervan bewust is dat problemen wel degelijk aangepakt kunnen worden over de ideologische grenzen heen, want we delen nu eenmaal veel meer dan we denken. Een directe, realistische en constructieve aanpak binnen een ecologisch denkkader is dan ook mijn ding.

Groen geeft mensen de kans geeft om in verscheidenheid tot bloei te komen en respect te tonen voor alles en iedereen dat ons omgeeft.

Laten we wel wezen; een verandering in het denken en doen, en dan vooral in de politieke cultuur, is nu meer dan ooit nodig willen we het beleid een vorm geven die de maatschappelijke- en omgevingsproblemen aanpakt als gevolg van een alsmaar sneller globaliserende wereld.

Met enige fierheid mag ik u dan ook alle kandidaten aanbevelen die op onze lijst staan; de bonte verscheidenheid van talenten, achtergronden en culturen is een geweldige meerwaarde voor dit toffe team dat met veel inzet uw harten kan veroveren in een stap naar een betere wereld voor ons allen.

#hetkananders #groenwerkt