Een groene pluim voor jonge vrijwilligster

02 September 2018

Een groene pluim voor jonge vrijwilligster

Het begin van het schooljaar is telkens weer schakelen naar een ander leven, terug tussen de schoolmuren, meer georganiseerd, op tijd in de rij staan, opnieuw stilzitten in de klas, lessen leren en huiswerk maken. Heel veel vrijwilligers zorgen ervoor dat kinderen deze omslag feilloos maken. Om die vrijwilligers een hart onder de riem te steken, heeft Groen Bilzen in het verleden een groene pluim gegeven aan deze mensen. Denken wij hierbij aan begeleiders die kinderen helpen om veilig drukke wegen over te steken, aan vrijwilligers die kinderen helpen bij het huiswerk, aan beleidsmakers die zorgen voor een veilig fietspad.  

Dit jaar is er een heel speciale groene pluim, eentje uitgereikt door de Groene Doener van Groen Bilzen! Niet voor vrijwilligers die vanaf de zijlijn het schoolgebeuren ondersteunen, maar voor een scholier die al ruim vier jaar al haar vrije tijd zelf invult als vrijwilligster. Lise (11 jaar) heeft een hart voor dieren, speciaal voor Spirit, de pony en voor Donkey, de ezel in het dierenparkje in de Katteberg te Bilzen.

Elke zondagvoormiddag gaat Lise als een volwaardige vrijwilligster aan de slag in het dierenparkje. Spirit moet regelmatig bereden worden. Spirit is belangrijk voor haar, want de vorige pony is jammer genoeg gestorven. Een paar jaar terug was Lise op vakantie en kon ze niet naar het dierenparkje om de pony te verzorgen en kon ze er niet op rijden. Aan de telefoon hoorde ze dat de pony gestorven was aan kolieken. Dit was heel erg voor Lise, want zij had de pony niet kunnen verzorgen toen ze weg was. Dat wil ze niet meer laten gebeuren.

Lise weet ondertussen ook dat dieren een eigen wil kunnen hebben, vooral Donkey kan de laatste tijd bokkig doen. Toch doet ze haar best om de ezel goed te verzorgen. Aan Marinette Daenen doet Lise haar verhaal: "De pony heeft lange manen en heeft zo geen last van vliegen. De ezel heeft geen lange manen, en dan zitten de vliegen rond zijn ogen. Daarom heeft Lise zelf een hoofddeksel gemaakt voor de ezel, zodat die ook geen last van de vliegen meer heeft."

Net zoals de Groene Doener van Groen Bilzen, is Lise een groene doener op haar manier. Zij heeft een hart voor dieren, daarom mocht ze vandaag de groene pluim 2018 ontvangen uit de handen van de Groene Doener. Proficiat Lise met je inzet en namens Spirit en Donkey, een dikke merci voor je goede zorgen.