burgerparticipatie bij de buren

Maastricht , Mosae forum 10, 6211 DW Maastricht

10 December 2019 / 14.00u tot 17.00u

Ik doe mee!

Terwijl het beleid in Bilzen moeilijk haar weg naar burgerparticipatie vindt, is dit in Nederland reeds sterk ingeburgerd. Zo spreekt men in de gemeente Peel-en-Maas spreekt al jaren van zelfsturing, momenteel zelfs van zelfsturing 3.0.

Ook in Maastricht heeft men met burgerparticipatie heel wat ervaring. Op uitnodiging van de Groenlinks fractie van Maastricht hebben wij de gelegenheid om dieper kennis te maken met hun vormgeving van burgerparticipatie. Op 10 december brengen wij een bezoek aan Maastricht. Wij starten al om 14u00 en blijven tot bij de raadszitting zelf. Je kan op elk moment bij dit bezoek aansluiten. Omwille van allerhande afspraken is aanmelden verplicht! Iedereen is welkom, ook niet Groen leden, ook mensen van buiten Bilzen.

Hier de agenda voor 10 december

  • 14u00: ontvangst in het Infocenter Belvédère (Fenikshof 1 – Maastricht) met koffie en wat erbij hoort. Hier krijgen we uitleg over de vernieuwing van de hele Sphinx-site met o.m. ook de Noorderbrug: info over het infocenter - info over de noorderbrug (een staaltje van hoe men wel een schup in de grond krijgt met samenwerking van alle betrokkenen!)

Een wandeling van het infocenter naar de raadszaal (700 meter) – indien dit moeilijk is voor sommigen, speel ik wel even taxi.

  • 16u00: ontvangst door Groenlinks in de ‘boardroom’ van het raadsgebouw (Mosaeforum 10 – Maastricht) – hier krijgen we de gelegenheid om kennis te maken met de fractie en hun belangrijkste beleidspunten. Hier wat beelden over de raadszaal van Maastricht.

 

  • 17u00: parallel zittingen in de raadszaal (te vergelijken met onze commissievergaderingen). Voor agenda zie hier. Zoals je kan zien, heb je als burger inzage in alle documenten!

18u30: warme maaltijd op uitnodiging van de Groenlinks fractie

  • 20u00: raadszitting

Zoals aangegeven, je kan op elk moment aanschuiven, en uiteraard ook zelf kiezen om vroeger te vertrekken. Afspraken voor vervoer maken we samen met de personen die zich hebben aangemeld. Meer info bij Bert Verleysen - voorzitter Groen Bilzen.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.