Menselijker

Menselijker

Groen Bilzen engageert zich voor een menselijker beleid Groen Bilzen richt de stad in op mensenmaat, samen met alle betrokkenen.  

Overheid en economie bestaan niet voor zichzelf. Ze staan ten dienste van mensen.

  • Wie een job wil, verdient werkbaar werk.
  • Wie behoefte heeft aan hulp, krijgt gepaste en betaalbare zorg op het juiste moment.
  • Wie kinderen heeft, moet kunnen vertrouwen op kwaliteitsvolle opvang en onderwijs.
  • Wie de ouderdom voelt wegen, heeft recht op een omgeving om waardig te leven.
  • En wie z'n thuisland moest ontvluchten, kan hier rekenen op een menselijke behandeling.

In het Bilzen van morgen ervaren bewoners, medewerkers, werknemers, bezoekers en passanten dat zij volwaardig mens kunnen zijn. Zij voelen dat ze volwaardig kunnen deelnemen aan het leven in Bilzen.


kinderen rond een boomMet de focus gericht naar morgen, kiest Groen Bilzen voor een bijzondere aandacht voor kinderen. Zij zijn in dit verhaal van groot belang. Daarom zorgt het beleid, samen met alle betrokkenen, voor een onderwijs dat garant staat voor gelijke kansen. In Bilzen groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Dit vraagt een bijzondere aandacht van het beleid om elk kind een kans te geven om dromen waar te maken. Groen Bilzen kiest om deze uitdaging aan te gaan samen met alle betrokkenen, met middenveldorganisaties, met vrijwilligersorganisaties, met overkoepelende gesprekstafels, met onderwijsverantwoordelijken en ook met de mensen in armoede zelf.


Met de wetenschap dat één op drie Bilzenaren een senior is is het belangrijk dat het beleid oog heeft voor de behoeften en verlangens van deze mensen. Heel wat actieve senioren zorgen voor de cement in de samenleving. Deze groep omvat heel wat vrijwilligers in bloeiende organisaties, zij zorgen voor heel wat opvang van kinderen terwijl de ouders aan het werk zijn, zij hebben een heel verhaal te vertellen. Daarom zijn senioren een belangrijke partner in het beleid van een stad. Groen Bilzen kiest dan ook om senioren actief te betrekken bij beleidsbeslissingen om samen Bilzen menselijker te maken.


Persoon, gezin, straat, buurt en dorp, onderneming en organisatie, vormen de maatstaf voor de verdere uitbouw van Bilzen als stad, met zijn politiek en administratief apparaat, met zijn infrastructuur, diensten en faciliteiten.

In het nieuwe Bilzen staat de mens met eigen verhalen en dromen centraal.

kind blaast bellen

Hoe kan jij met de mensen rondom je samen zorgen voor een echt menselijker beleid in Bilzen?

Laat het ons hier weten.