Nieuwsbrief voorjaar 2020

05 Maart 2020

Nieuwsbrief voorjaar 2020

Enkele keren per jaar verzendt Groen Bilzen een digitale nieuwsbrief aan sympathisanten. Je kan via deze link je eenvoudig aanmelden voor deze nieuwsbrief, zo blijf je als eerste op de hoogte van onze activiteiten en projecten.  

 

Beste,

Heb jij ook het gevoel dat je al 6 maanden in herfstmodus leeft? Hier leeft dat gevoel wel, maar we voelen stilaan de lente komen. Ik zie alvast uit om terug wat kleur op mijn terras te hebben. De afgelopen periode had het misschien beter een paar week echt wit geweest, zodat de vogels konden kwetteren op de voederplank. Maar helaas, het is niet geweest en het bioritme van de natuur zal op zoek moeten gaan naar extra aanpassingen. 

Met Groen Bilzen hebben wij niet stil gezeten. Wij hebben het werkjaar ingezet met een inspirerende zondagvoormiddag met Manu Claeys. Met zo een sprekers krijgt ons #burgerenbeleid #samenopdebank meer body. Dergelijke momenten geven vooral veel meer goesting om verder te gaan. Afgelopen maanden heeft Johan Danen namens Groen Bilzen ook heel wat voorstellen gedaan op de gemeenteraad. Je kan alle voorstellen hier terugvinden. Deze voorstellen zijn telkens een uitnodiging aan de aanwezige raadsleden om samen in dialoog te gaan. Maar de meerderheid laat hun raadsleden niet toe om hierover in gesprek te gaan en de voorstellen worden steevast weggestemd. Ik zou zeggen een gemiste kans voor een nieuwe politieke cultuur.


Maar we geven niet op om voortdurend te zoeken naar die opening om in Bilzen die nieuwe politieke cultuur van vertrouwen in elkaar waar te maken: vertrouwen tussen de partijen, vertrouwen van de burgers in de politiek, vertrouwen van de beleidsmakers in al hun medewerkers en vooral, vertrouwen van politici in burgers. Graag nodig ik je uit om samen wat stapstenen te leggen de komende maanden om ons politiek project vorm te geven. Een eerste brainstorm moment hebben wij op maandag 16 maart om 20u00 in de Chopin. Het is een open vergadering waarop we samen willen aftasten welke stappen ons kunnen helpen. Lees hier meer over deze open vergadering van Groen Bilzen.

En dan willen we het ook nog samen gezellig maken dit voorjaar tijdens onze jaarlijkse pastadag. Welkom op zondag 29 maart voor een lekkere portie pasta en vooral veel gezelligheid. Reserveer via deze link alvast jouw plaats voor deze dag.

En nog momenten om vrij te houden in je agenda

>> 05/04/2020 - zondagvoormiddag (10u30 - 12u00) CC De Kimpel: open fractievergadering ter voorbereiding van gemeenteraad

>> 18/04/2020 - zaterdagnamiddag (14u00 - 17u00) café 't Smidje: pluknamiddag met Barbara Creemers

>> 03/05/2020 - zondagvoormiddag (10u30 - 12u00) CC De Kimpel: open fractievergadering ter voorbereiding van gemeenteraad

>> 01/07/2020 - woensdag (9u00 - 18u00) Brusselen met Groen (incl. bezoek aan Vlaams Parlement met gastheer Johan Danen)

En dan zitten nog in de pijplijn voor het najaar (wordt gepland tijdens vergadering van 16/03): een hele familiedag met leuke activiteiten. heb jij een interessant idee dat je wil voorbereiden om samen te doen, laat het even weten.

 

Tot binnenkort, en als je vragen of ideeën hebt, je weet ons te vinden he.

Bert Verleysen | voorzitter Groen Bilzen | [email protected]

www.groenbilzen.be

 

Stuur deze link naar je vriend zodat die kan meelezen.