250,- € voor Oekraiense jongeren

250,- € voor Oekraiense jongeren

Op uitnodiging van Groen Bilzen genoten meer dan 160 aanwezigen van een boeiende "op de bank met Peter Adriaenssens" in het Medisch Centrum St. Jozef te Munsterbilzen op 5 mei, naar aanleiding van de maand van de zorg. Enkele dagen ervoor bezochten we samen met 20 andere geïnteresseerden de tentoonstelling van de Zusters, een prachtig initiatief.

Peter Adriaenssens gaf meer duiding bij de uitdagingen van jongeren anno 2022.

De constante in de lezing was “onzekerheid” in het leven van jongeren, naast een behoefte aan ruimte om het eigen project op spoor te krijgen. Hierbij is het waardevol bezorgd-zijn-voor niet in te vullen met nog meer gedragsregels, maar met helpen om te slagen in het eigen project van de jongeren.

Na de lezing vroeg Groen Bilzen voor een vrije bijdrage voor de Oekraïense jongeren. Als geen ander ervaren de jonge vluchtelingen die hedendaagse uitdagingen in een veelvoud.

Door deze bijdrage kon Groen parlementslid Johan Danen en Bert Verleysen afgelopen week een bedrag van 250,- € schenken aan het Sociaal Huis van stad Bilzen. Zij staan onder meer in voor de opvang en begeleiding van 32 personen, waaronder 15 kinderen en jongeren in de collectieve opvang in een lege vleugel van het Medisch Centrum Munsterbilzen (cijfers van 19/6/22).

Namens die jongeren dankt Groen Bilzen de aanwezigen voor deze bijdrage.

En zo is de cirkel van zorg in Munsterbilzen rond.