01 December 2019

09.30u -
12.30u

open fractievergadering

CC De Kimpel (de kerp) , Eikenlaan 25, 3740 Bilzen

Ik doe mee!

Op 3 december staat de volgende vergadering van de gemeenteraad geagendeerd. Voor de agenda hebben we nog even te wachten.

Groen Bilzen wil wel degelijk een ander beleid in Bilzen. Om jou erbij te betrekken organiseren we telkens voorafgaand aan de gemeenteraad een open fractievergadering.
Dit is vormgeven aan #burgerenbeleid #samenopdebank.

Uitzonderlijk spreken we voor deze open fractievergadering van 1/12/2019 reeds af om 9u30, zoals altijd in cc De Kimpel (vergaderzaal De kerp)


Naast de bespreking van de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 3/12/2019, gaan we ook dieper in op de uitdagingen ivm het asielcentrum.

Het asielcentrum in onze achtertuin betekent een nieuwe uitdaging voor Bilzen. En dan worden we geconfronteerd met het onbekende, met andere culturen en verrassende ideeën. De uitdaging is om dit een plaats te geven zonder eventuele vooroordelen over terrorisme en criminaliteit in onze achtertuin. Daarom willen wij tijdens deze fractievergadering uitgebreid aandacht schenken aan deze uitdagingen:

  • Hoe kunnen wij positief omgaan met verandering?
  • Hoe geven we onze ongerustheid een plaats?
  • Hoe kunnen we samen vorm te geven aan ons verlangen om solidair te zijn?

Vragen waarop we samen antwoorden willen zoeken, vooral samen met jou. Ieders inbreng is waardevol, maar ook gewoon luisteren is helemaal OK!


Wil je graag mee aanschuiven bij deze open fractievergadering? Dat kan! Je hoeft geen lid te zijn van Groen, enkel de goesting om positief deel te nemen aan het beleid van de stad.

Aanmelden voor deze fractievergadering is noodzakelijk om zo zeker jouw zitje vrij te houden.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.