Pasen, een dag met hoop voor morgen

12 April 2020

Pasen, een dag met hoop voor morgen

In deze nieuwsbrief => een boodschap Johan Danen vanuit zijn kot. => wat met 5G in Bilzen? => een digitale plukwandeling op 18 april. => verdere planning  

Beste sympathisant,

Voor de meesten van jullie is deze periode de meest ingrijpende van jullie leven.

Mensen op leeftijd die de oorlog meemaakten zeggen dat ze deze periode als veel moeilijker ervaren. Toen was de vijand concreet, maar mensen konden bij elkaar steun zoeken.
Want dat is wat mensen in moeilijke omstandigheden net doen: elkaar opzoeken, steun zoeken en troost bieden. Helaas is dat nu onmogelijk. En dat maakt deze periode voor velen bijzonder zwaar. Zeker voor zij die geliefden verloren.

Tegelijk zien we ook veel solidariteit. Mensen die elkaar in de moeilijkste omstandigheden bijstaan en voor elkaar inspringen. Vragen hoe ze kunnen helpen en dat ook effectief doen.

Wij wisten al langer dat de manier waarop we onze economie en samenleving organiseren, niet oké was.
Laten we hopen dat deze periode de kiemen draagt van een nieuw begin.

Zorg goed voor elkaar!
Johan.Johan Danen
Vlaams volksvertegenwoordiger5G-NETWERK IN BILZEN


Gesteund door de vraag van heel wat inwoners vroeg Johan Danen tijdens de online gemeenteraad van 7 april meer informatie over het 5G-netwerk dat wordt uitgerold in Bilzen. Naast het eenvoudige antwoord van de burgemeester "een professor zegt dat er geen gevaar is", kwam er toch meer duidelijkheid.

De technische uitleg: de huidige uitrol door Proximus is niet het 5G waarbij veel vragen bestaan, maar een soort 5G-light. Er komen in deze fase geen nieuwe antennes, enkel een aantal bestaande antennes van 2100 Mhz worden omgezet van 4G naar 5G, met een softwarematige aanpak. Dit maakt dat er geen verandering in straling komt en de blootstelling in de omgeving niet verandert!

Naar de toekomst: het hele 5G-netwerk moet nog geveild worden en kan pas daarna uitgezet worden. Wetenschappelijke onderzoeken zijn niet eenduidig over het bestaan van een gevaar. Alleszins eist Groen samen met vele anderen, dat ook bij de uitrol van een 5G-netwerk de strengste normen worden gehandhaafd. Vandaag meer dan ooit wordt het belang van een goede gezondheid heel duidelijk voor iedereen.

Groen Bilzen zal erop toezien dat de technische vooruitgang, waarvan wij allemaal deel uit maken, niet zal gaan ten koste van de gezondheid. Wij blijven ijveren om de toekomstige technologische ontwikkelingen in te zetten als een sterke partner voor ons welzijn!18 APRIL: PLUKWANDELING ... OP VEILIGE AFSTAND


Zonder corona ging volgende zaterdag Barbara Creemers ons begeleiden voor een plukwandeling zoals hier aangekondigd op onze website. Jammer genoeg kan dit nu niet. Maar ... Barbara gaat ons digitaal kennis laten maken wat er eetbaars te vinden is in onze bossen en parken. Het is een experiment wat zij graag met ons wil uittesten.

Wens jij dit digitale experiment van plukwandeling met koken volgen, schrijf je dan zeker in via deze link op onze website. Zaterdag middag sturen wij je dan de link voor je browser zodat jij ook kan meegenieten vanuit de veilige huiskamer of terras ...

 We weten nu nog niet wat er verder zal komen, maar blijf zeker onze website en/of onze facebookpagina volgen voor de komende activiteiten. Of onze jaarlijkse 'brusselen met groen' kan doorgaan weten we nu nog niet, maar we gaan ervan uit van wel ...
Hou het voorlopig echt echt veilig, blijf in je kot en misschien tot zaterdag bij onze digitale plukwandeling met Barbara Creemers.

enne ... zorg goed voor jezelf en voor elkaar

Bert Verleysen | voorzitter Groen Bilzen | [email protected]

Abonneer je hier op deze digitale nieuwsbrief en ontvang als eerste digitaal al het nieuws van Groen Bilzen.