Nog een extra supermarkt in Bilzen?

“Warenhuisketen Jumbo opent eind 2022 in Bilzen” bloklettert Het Belang van Limburg. 

Waar?

Inderdaad. Aan de Tongersestraat! Nu al - zonder dit megaproject – hebben we daar al dagelijks te maken met een verkeersinfarct. Mobiliteit wordt zo nog problematischer.

Ja, de vrije markt speelt. En ja, ondernemers moeten hun handelsproject kunnen waar maken.

Maar mogen wij ons bij dit project toch wat vragen stellen?

Rond andere steden probeert men nu om komaf te maken met baanwinkels. Niet zo in Bilzen. Hier gaat men vandaag nog met dit achterhaalde concept aan de slag.

Bovendien zijn we in Bilzen uitzonderlijk goed uitgerust met een veelheid aan grootwarenhuizen. Kleine handelaars in de omgeving ondervinden nu al een enorme druk van de warenhuisketens die alsmaar meer hun oog op Bilzen richten. Blijkbaar is een vestiging in Bilzen interessant niet alleen omwille van de inwoners van Bilzen, maar vooral voor de Nederlandse klanten die de grens oversteken.
Het moet meer en meer, groter en groter en dan moet de rest maar wijken. Dat is niet ons model!

Voor zover er nog winkels in de omliggend dorpen zijn, krijgen die het nu extra moeilijk. 

Vrije markt ja, maar het beleid mag meer oog hebben voor de leefbaarheid van de lokale winkelier.

Het is de lokale KMO-er die een belangrijke partner is bij activiteiten van lokale organisaties en buurten, en tegelijkertijd een waardevolle hefboom is voor het sociale leven in dorpen en buurten.

Met weeral een nieuwe winkelketen wordt dat model helemaal onderuit gehaald.
Helaas!

Het beleid in Bilzen kiest voor een volgende supermarkt. Laat mee jouw stem horen dat er meer dan voldoende supermarkten zijn in Bilzen! Teken deze petitie!

1 person has signed the petition
Al 3 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.