28/02: Op de sofa met Tine Hens, auteur van HET KLEIN VERZET

Hoe zou de wereld na het kapitalisme eruit zien? Wat betekent het om plots groei als maatstaf der dingen los te laten? En hoe zou een andere mogelijke maatstaf kunnen ogen? Wat als we met z'n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt maar dat wij de economie zijn?

Dat zijn de vragen waarmee journaliste Tine Hens op reis vertrekt door Europa. Ze maakt een tocht langs vergeten utopieën, langs boeren die elektriciteit verkopen, langs ingenieurs die boeren werden, langs kiwi's van eigen kweek, langs mensen die hebben en kopen inwisselden voor ruilen, delen en geven. Het is een verhaal van mensen die van Denemarken tot Griekenland en van Groot-Brittannië tot Portugal heel hard trappen om niet zo snel vooruit te gaan. Maar die op hun manier wel hun straat, wijk, dorp of stad een andere richting op duwen.

Op woensdag 28 februari om 19u30 is Tine Hens te gast bij Groen Bilzen in De Wijzer. Zij brengt dan het verhaal van mensen die op hun manier hun straat, wijk, dorp of stad een andere richting in duwen.”

Dit verhaal zal inspirerend zijn voor een gesprek over wat wij in Bilzen doen of kunnen doen en dan vooral input geven aan het project #imagineBilzen2020.

​Reserveer hier jouw zitje voor "op de sofa met Tine Hens".

 

Datum agenda: 

woensdag, februari 28, 2018