28 mei 2020 | 19:30

Online vergadering Groen Bilzen

In je kot >> Bilzen 3740 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Wij zijn al even in ons kot. Stilaan komt het leven terug op gang. Terug naar het normale is het niet. We leren om onze dagelijkse bezigheden af te stemmen op een dreiging van iets dat onzichtbaar blijft.

Met dat onbekende leren we leven. Afgelopen weken hebben we bewezen dat wij heel sterk zijn. Wij zien mensen die hun verantwoordelijkheid nemen, in de zorg, maar ook in buurten. Wij zien ondernemers die inventief aan de slag gingen. Wij zien mensen die hun voorzorgen nemen om eventueel zelf niet besmet te geraken of om anderen niet te besmetten. Wij hebben mensen initiatieven zien nemen om te zorgen voor hen die wat minder hebben. Wij zien scholen die alles uit de kast halen om elke leerling te bereiken. Al bij al mooie dingen! Dat leert ons hoe wij onze samenleving kunnen opbouwen, vooral door samen zorg te dragen voor elkaar. Dat willen we vasthouden voor morgen!

Met Groen Bilzen hebben wij niet stil gezeten, we hebben een aantal online vergaderingen gehad. Nu is het moment om samen te kijken hoe we samen de bredere werking kunnen opstarten. Daarom organiseren we online een brede open vergadering op donderdag 28 mei om 19u30. Inschrijven met jouw mailadres is noodzakelijk, zodat je tijdig de gegevens krijgt om deel te nemen. Inschrijven kan hieronder.

Voor deze gelegenheid hebben wij Meyrem Almaci uitgenodigd om deel te nemen. Wij hebben de ruimte om met haar in gesprek te gaan over de vragen waar we mee zitten.

Als agenda stellen wij voor

  • welkom en "corona-rondje", vooral vanuit de vraag: welk corona-verhaal wil jij graag met ons delen?
  • bespreking met Meyrem Almaci
  • overlopen gemeenteraad van 2 juni (zonder in detail de punten te bespreken, gewoon even kijken wat onze aandacht vraagt)
  • wat kan Groen Bilzen ondernemen in de zomermaanden en het najaar?  Wat zou jij graag zien dat er gebeurt?
  • varia

Een hele agenda in het vooruitzicht. Aarzel niet om jouw vragen en ideeën in te brengen.
Uiteraard kan je je vragen of ideeën vooraf mailen, zodat we er zeker tijd voor kunnen maken binnen de vergadering.

Schrijf je in

Kom je ook?

Vergelijkbare gebeurtenissen

Brussels, België
01 Jul 2020 | 09:00
Brusselen met Groen Bilzen

Uitgesteld, afhankelijk van toegankelijkheid van het Vlaams Parlement.     Het is stilaan traditioneel: de eerste woensdag van juli een dagje Brussel met Groen. 's morgens vertrekken we samen in...

Lees verder ›
Bilzen, België
05 Jul 2020 | 10:00
Open fractievergadering

Telkens op zondagvoormiddag voor de zitting van de gemeenteraad bespreekt Groen Bilzen de voorgestelde agenda. Samen kijken we hoe we met de voorgestelde punten omgaan. Verder werken wij tijdens deze...

Lees verder ›
Alle evenementen ›