voor een veiliger Taunusweg

Ik teken mee voor meer fietsveiligheid aan de Taunusweg te Munsterbilzen!


 

Met de afsluiting van de kanaalbrug Munsterbilzen-Zutendaal moet heel het verkeer tussen Munsterbilzen en Zutendaal-Genk over de Taunusweg.

Dit maakt dat op piek-momenten er één lange file is op de Taunusweg vanaf het rondpunt in Munsterbilzen tot aan het rondpunt aan de voormalige Ford-siite.

Voor fietsers is dit nog een extra belemmering.

Deze rijweg is totaal niet voorzien om fietsers veilig toe te laten. Slechte verlichting, gebrekkige signalisatie en smalle fietsstroken maken fietsen hier levensgevaarlijk, alhoewel dit stuk is opgenomen in het traject van de fietsostrade.

Met de komende donkere dagen en minder goed weer is het bijna onmogelijk om deze drukke weg, vooral met vrachtverkeer, te kruisen. Vooral op de kruispunten is het een zeer gevaarlijk, denken wij aan de kruising Caetsbeekstraat, Taunusweg en Kielenberg en ook aan de kruising ter hoogte van het Mobility Center.

Daarom eisen wij dat hier dringend op korte termijn een betere verlichting en signalisatie voor de oversteekplaatsen komt. Op termijn moeten hier vrijliggende fietspaden voorzien worden en goed verlichte eilanden om de weg veilig te kruisen als fietser of voetganger.

Will you sign?

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.
6 people have signed the petition

Recent responses