Geen project in Wijngaardstraat zonder overleg!

Geen project in Wijngaardstraat zonder overleg!

De site oude jongensschool op hoek Wijngaardstraat/Appelboomgaardstraat wordt verkocht als projectgrond voor immobiliën.  

Op de website van Stad Bilzen lezen we het besluit over de verkoop van het publieke domein waar voorheen de oude gemeentelijke jongensschool gevestigd was.

De meerderheid van Trots op Bilzen en Beter Bilzen hebben besloten om dit gebied te onttrekken aan het publiek domein zodat een private projectontwikkelaar de mogelijkheid krijgt voor de bouw van niet minder dan 36 appartementen en 10 grondgebonden gezinswoningen.

 

Dit is het zoveelste project dat de stad Bilzen zonder enige inspraak opdringt aan Munsterbilzen.

>> Zo was er al de beslissing om aan het Europaplein een zone voor mobilhomes te voorzien. Blijkbaar is men tot inkeer gekomen en is dit gelukkig nog steeds niet gerealiseerd.
"Houden zo!" zouden we zeggen en laat het Europaplein zijn wat het nu is, zoals Johan Danen namens Groen Bilzen tevergeefs ook voorgesteld had op de Gemeenteraad.

>> Het Edelhof. Groen Bilzen heeft meerdere malen gevraagd om over dit project een breder overleg te hebben. Naast een gemeenteraadsvoorstel, stuurden wij ook een open brief. Ondanks herhaaldelijke vragen om samen met de inwoners te onderzoeken wat er met het kasteel zou kunnen gebeuren, beslisten Trots op Bilzen en Beter Bilzen over de hoofden van de minsterklieten om dit publiek gebouw voor heel wat jaren te onttrekken aan openbaar gebruik en er een private ondernemer toe te staan er een sterrenzaak van te maken.
De stad zou van het belastinggeld van de minsterklieten wel nog een heel stuk moeten investeren om ervoor te zorgen dat de private ondernemer deze sterrenzaak kan realiseren.
Kwaaitongen beweren nu dat de stad de site van de Wijngaardstraat wil verkopen om die investering ten behoeve van die private sterrenzaak te bekostigen ... 

Neen, vandaag is er geen enkele urgentie om nu dat megaproject te realiseren in de Wijngaardstraat.

Op de aansluiting Wijngaardstraat/Appelboomgaardstraat is het elke dag zijn hart vasthouden voor de zeer gevaarlijke situatie voor onze schoolgaande kinderen. Al het verkeer richting sportsite, ziekenhuis en woonzorgcentrum, scholen moet via die flessenhals aan deze kruising. Wij begrijpen dat ouders het veiliger vinden om hun kind naar school te brengen met de auto, want met de fiets is het elke dag hopen dat er geen ongevallen gebeuren.

Vooraleer men deze hoek volbouwt met een mega immo-project, laat ons eerst eens kijken naar andere mogelijkheden voor deze site en eerst kijken hoe men een veiliger situatie kan creëren op een plek waar dagelijks enorm veel fietsers passeren.

Daarom vraagt Groen Bilzen om eerst een breed participatieproject over wat er in Munsterbilzen kan en moet gebeuren, zonder dat nu reeds heel wat zaken vastgelegd worden over de hoofden van de minsterklieten heen! Nu kan het nog, binnenkort is alles beslist voor de minsterkliet! Teken hier mee onze petitie.

En als en toch wil bouwen, maak er dan een project van met kwaliteitsvolle woningen. Doe het met minder woningen zodat het publieke  karakter van die open ruimte behouden blijft. Hier kan je zo een voorbeeld vinden (of hier als jpg).