17 Oktober 2021

10.30u -
13.30u

Op de bank met Wim Peumans

Pabilo Bilzen <> , Camille Huysmansplein 14 , 3740 Bilzen

‘Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Het lijkt een tegenstrijdigheid, roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin.

Een lezing over gender, diversiteit, identiteit en multiculturaliteit.

In zijn spraakmakend boek Habibi brengt Wim Peumans, op basis van bekroond, jarenlang onderzoek, openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen die Wim sprak vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.

Na afloop van de lezing, kan je vragen stellen en is het boek verkrijgbaar. Graag aangeven bij de inschrijving.

Wim Peumans is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie en was verbonden aan de universiteiten van Leuven, Canterbury en Johannesburg. Hij is de auteur van twee bekroonde wetenschappelijke boeken, een politieke biografie en 'Habibi'.

Herbekijk hier het interview van Wim Peumans bij De Madammen.

 

Meld je hier aan voor deze lezing.