30 Sep 2018 | 10:00

Op de sofa met Mieke Vogels: wonen op elke leeftijd

Lokaal Diensten Centrum De Wijzer Bilzen Eikenlaan 24 | 3740 - Bilzen 3740 | België | Kaart en routebeschrijving ›

We kennen het allemaal. De Belg is geboren met een baksteen in zijn maag. Maar na een aantal jaren kan die baksteen zwaar op de maag gaan liggen en zuur opbreken, vooral op momenten dat die baksteen niet mee evolueert met andere woonbehoeften.

Experimenteren in woonvormen is ook van alle tijden geweest, maar toch blijft het overheersend beleid gericht op de klassieke ééngezinswoning. Vandaag zijn er nochtans voldoende alternatieven. De uitdaging voor een beleid gericht op de toekomst is om voeling te houden met die experimenten en ruimte te maken voor aangepaste woonvormen.

Behalve wonen, staat het beleid van morgen voor andere uitdagingen om met senioren rond tafel te zitten.

GroenPlus Limburg en Groen Bilzen ontvangen Mieke Vogels om samen met haar in gesprek te gaan rond het partnerschap #seniorenENbeleid #samenopdebank. Een belangrijk thema is hierbij wonen, vanuit de vraag: “hoe ziet een leeftijdsbewust woonbeleid er op lokaal vlak uit?”

Een doordenkertje van de Vlaamse Bouwmeester om mee te nemen: "Door ruimtes die je niet veel gebruikt te delen, krijg je de luxe van een villa in een appartement. En dat voor een fractie van de prijs."

Schrijf je in

Kom je?

Als je niet bent, klik hier.

Vergelijkbare gebeurtenissen

3740 - Bilzen, België
21 Aug 2018 | 13:00
groene doener

Hoe zie jij de groene doener? Breng de groene doener in beeld zoals jijzelf hem/haar bezig ziet! Tijdens een namiddag schilderen we samen de groene doener in allerhande situaties  waar...

Lees verder ›
Bilzen , België
23 Aug 2018 | 20:00
Open Vergadering

De volgende werkvergadering van Groen Bilzen. Samen werken we rond de vraag "Als wij met Groen Bilzen gaan voor een Bilzen dat menselijker, eerlijker en gezonder is, wat zien we...

Lees verder ›
Alle evenementen ›