15 December 2019

10.00u -
13.00u

Meerjarenbegroting onder de loep

Brasserie Chopin , Markt, 3740 Bilzen

Ik doe mee!

Het meerjarenplan, uitgewerkt in de bijbehorende begroting, is de thermometer van een lokale beleidsvisie. Het is een belangrijk instrument om een beleidsvisie om te zetten in een concreet project. Zelf schrijft de meerderheid: "Bilzen levert extra inspanningen zodat iedereen de stad als een duurzame, veilige en aangename thuis ervaart. Tegelijk wordt er werk gemaakt van een sterk sociaal beleid."

Op zondag 15/12 om 10u00 in de Chopin (Markt Bilzen) bespreekt Groen Bilzen het meerjarenplan vanuit een aantal richtinggevende vragen:

  • Hoe kunnen wij met Groen Bilzen bijdragen om het Bilzen van morgen nog meer te verduurzamen? Wat kan de stad zelf nog beter doen? Wat en wie kunnen wij hierbij betrekken?
  • Hoe kunnen we met Groen Bilzen zorgen voor een veiliger Bilzen? Hierbij speciale aandacht voor fietsers en voetgangers.
  • Hoe kunnen we met Groen Bilzen meewerken aan een aangename thuis voor de inwoner? Hoe kunnen we dorpskernen versterken? Hoe kunnen we meer mensen betrekken bij dit thuisgevoel?
  • Hoe kunnen wij maximaal inzetten op de hefbomen voor een sterk sociaal beleid?

Dit zijn meer enkele vragen om ons te helpen meteen kritisch oog te kijken naar het MJP.

In ons verkiezingsprogramma van de afgelopen periode staan heel wat ideeën. Onder het tabje beleidskansen staan ook enkele projecten die nog verder kunnen uitgewerkt worden, net zoals een aantal voorstellen die Groen Bilzen reeds deed op de gemeenteraad.

Ook jij kan meedenken tijdens onze open fractievergadering. Iedereen is welkom, wel eerst even aanmelden via onderstaande link.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.