#Imagine BILZEN2020 - het verkiezingsproject 2019-2024

ons bilzen morgen

#imagineBILZEN2020 => samen onderweg voor het Bilzen van morgen

 

 • ons bilzen morgen

  #imagineBILZEN2020 => samen onderweg voor het Bilzen van morgen

   

 • speerpunten voor morgen

  #imagineBILZEN2020 gaat over alle mogelijk beleidsdomeinen van de samenleving.

  Groen Bilzen kiest binnen dit brede werkveld een aantal belangrijke speerpunten waar de samenwerking tussen burgers en beleid het verschil voor morgen kan maken. Dit zal de basis zijn voor een inclusief kansrijk beleid, transparant en eerlijk!

  Naast de democratisch verkozen gemeenteraad, maakt het beleid ruimte voor "dorps- en wijkraden" waar geëngageerde burgers de mogelijkheid krijgen om zelf hun leefomgeving in te richten. Hiervoor maakt het beleid budgetten vrij.

  "Het beleid en de burger vormt een partnerschap in stadmaken. Nu moeten dorpen, buurten en wijken de mogelijkheid krijgen om zelf hun leefomgeving in te richten".

 • werven voor morgen

  In dorpen, buurten, straten en pleinen zet Groen Bilzen "werven voor de toekomst" op stapel. Tussen grijs en baksteen komen werven met een kleurrijke verhalen. Deze werven zijn de voorbodes voor een het Bilzen van morgen, met zijn dorpen, buurten straten en pleinen, het kloppend hart van onze samenleving.

   

 • Een politiek van nabijheid

  Het politiek apparaat binnen de stad verwijst naar de democratisch verkozen politici, de leden van de gemeenteraad. Als democratisch verkozenen geven zij richting aan het beleid van de stad, aangestuurd vanuit het college van burgemeester en schepenen.

  Groen Bilzen beschouwt dit politiek apparaat als de gangmaker voor het Bilzen van morgen.

  Johan Danen: "De rol van de burgemeester is een voortrekkersrol: niet constant bezig zijn met de waan van de dag, maar vooruit kijken en ernaar handelen. Ook in Bilzen zorgen vergrijzing, verarming, verkleuring en opwarming ervoor dat we nieuwe antwoorden moeten vinden."

  De groene draad in die beleidsomslag heet verbinding.

  Als gangmaker in het beleid en met Johan in een voortrekkersrol, engageert Groen Bilzen zich voor een politiek die alle betrokkenen verbindt: vanuit de rijke diversiteit op weg naar een duurzaam Bilzen van morgen, dat menselijker, eerlijker en gezonder is.

  johan in gesprek

  Beleidsmakers trekken zich niet langer terug om te babbelen over de burgers, maar in de nieuwe politieke cultuur zijn de burgers de eerste experts in het lokaal beleid. Niet over burgers babbelen, maar met burgers!

   

 • Wat als ...?

  Dromen als een kind heeft iets onschuldigs in zich. Het maakt het mogelijk om de wereld anders te zien. Kunstenaars kunnen dat ook, zij tonen ons de wereld op een andere manier. Dichters ook, zij leren ons nieuwe woorden voor de wereld die er zou kunnen zijn, wat als ...

  De beste veranderingen in de samenleving ontstaan door anders naar onze omgeving te kijken en dan komen soms de zotste ideeën en stoutste dromen. Het is het verhaal van nieuwe mogelijkheden voor het Bilzen van morgen.

  #imagineBILZEN2020 heeft behoefte aan zotte ideeën en stoute dromen die het verschil kunnen maken.


  Hier is alvast ruimte voor jouw (al dan niet) zot idee en en vooral gedurfde droom! Imagine!

  Stel je gewoon voor: "Hoe zou ons Bilzen eruit zien als ...?" Vul die als in en laat ons hier mee denken met jouw idee.

  Laat je alvast inspireren voor deze ideeën.