moeder & dochter samen naar verkiezingen

14 Juli 2018

moeder & dochter samen naar verkiezingen

Linda Kreyhsel (40j), en dochter Ilona Hermans (19j) uit Bilzen staan op een kieslijst van Groen. Ilona stelt zich kandidaat voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Bilzen, mama Linda voor de provincieraad Limburg.

Ilona werd geïnspireerd door haar inleefreis in Bangladesh: “De uitdagingen in onze samenleving zijn wereldwijde uitdagingen. Wij zijn zelf de oplossing van deze problemen, als we tenminste echt aandacht hebben voor de mens naast ons.” Ilona wil als jongere niet aan de kant blijven staan. Daarom stelt ze zich kandidaat bij Groen Bilzen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De microbe voor een politiek engagement van de dochter besmette ook de mama. Linda Kreyhsel leerde uit haar ervaringen in het transportbedrijf, dat ze samen met haar man runt.“Een bedrijf moet winst maken. Maar het is minstens even belangrijk dat de man of vrouw aan het stuur van een camion na een rit nog tijd heeft voor wat anders. Samen met het gezin, samen met vrienden.”  Linda is niet alleen bedrijfsleider, maar werkt ook in de horeca. Al ziet ze dit eerder als hobby: “Ik hou ervan mensen te ontmoeten. In het café ben een bevoorrechte luisteraar van hun verhalen.”. Linda wil zich engageren voor een provinciaal beleid dat de kleine zelfstandige mogelijkheden biedt: “Ondernemen en Groen horen samen, ook in Limburg. Ondernemen, milieuzorg en natuurbehoud zijn belangrijke sleutels voor Limburg om de toekomst van onze kinderen veilig te stellen."