nieuwe meerderheid

03 Juli 2019

nieuwe meerderheid

Johan Danen: "Als Bilzenaar ben ik blij dat er eindelijk een akkoord is, zodat er snel verder kan gewerkt worden in het belang van àlle Bilzenaren. Ik wil hierbij de heren Sauwens en Steegen, hun partijen en kiezers ook van harte feliciteren."

"Wij roepen de nieuwe meerderheid op om eindelijk werk te maken van een nieuwe politieke cultuur, waarbij de oude tegenstellingen overstegen worden en de burger actief betrokken wordt. De tijd dat burgers eens om de zes jaar naar de stembus gaan, en in de tussentijd hun mond moeten houden, is definitief voorbij.

Ik roep ook op om de rol van de gemeenteraad te versterken, zodat we over de partijgrenzen heen werk kunnen maken van de uitdagingen waar Bilzen voor staat: (kinder)armoede, mobiliteit, klimaat, natuur, zwerfvuil, vergrijzing, ruimtelijke ordening (waar kan nog gebouwd worden, is de appartementarisering in Bilzen niet te ver doorgeschoten),...

Wij zullen alleszins enthousiast verder werken, waarbij de Bilzenaar ook de kans krijgt zijn of haar input te geven, en waar een echt partnerschap tot stand komt tussen burger, organisaties, administratie en beleid."