14 februari: valentrein

16 Februari 2019

14 februari: valentrein

Wil jij ook niet langer in file staan?

Minder files onderweg? Dat doe je niet door nog meer rijstroken te voorzien, maar door mensen te verleiden om het openbaar vervoer te gebruiken.

Dat is wat Groen Bilzen deed op 14 februari, valentrein-dag: gebruikers van openbaar vervoer een hartelijke valentijn wensen.

Maar Groen Bilzen wil het niet laten bij dat ene chocolaatje op 14 februari. Op lokaal vlak kiest Groen Bilzen om de gebruiker van openbaar vervoer te omarmen. Een belangrijke schakel hierbij is een zinvolle invulling van het lege stationsgebouw in Bilzen. Het is een gebouw voor de reizigers, dus dit moet dan ook terug aan de reizigers gegeven worden.


Sedert dag 1 van de sluiting voert Groen Bilzen actie voor het openstellen van het stationsgebouw.

Lees hier meer over een idee wat er met het stationsgebouw zou kunnen gedaan worden. De stad kan dat niet alleen, maar de lokale beleidsmakers kunnen wel initiatief nemen om dit gebouw eindelijk terug te geven aan de reiziger.

Verder ijvert Groen Bilzen voor een beter systeem van openbaar vervoer, waarbij de gebruiker omarmt wordt: vlotte verbindingen met openbaar vervoer tussen de dorpen onderling en het centrum. Dit moet dan verder aangevuld worden met een verbetering van fietspaden. Op die manier kan de mobiliteit in Bilzen verbeterd worden met een terugdringen van de CO2-uitstoot.